Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@02:05:58 GMT

کامبوزیا پرتوی؛ کارنامه درخشان یک فیلمساز

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۷۵۳۰

کامبوزیا پرتوی؛ کارنامه درخشان یک فیلمساز

فرارو- کرونا، کامبوزیا پرتوی فیلمنامه‌نویس و کارگردان شهیر و موفق را از سینمایی ایران گرفت.

به گزارش فرارو، پرتوی از دو هفته پیش برای انجام عمل قلب در بیمارستان دی بستری شده بود. او فروردین ماه امسال نیز به دلیل ایشان فشار خون بالا و سکته مغزی در بیمارستان بستری شده بود.

درگذشت این سینماگر برجسته جامعه هنری کشور را داغ‌دار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکنش‌ها به درگذشت کامبوزیا پرتویی کانون فیلمسازان ایران در پیام تسلیتی نوشته است: "خبر درگذشت همکار نازنین‌مان، فیلم‌نامه‌نویس برجسته سینمای ایران کامبوزیا پرتویی مانند آواری بر تل غصه‌های این‌روز‌های ما فرو ریخت و برای ما که حتی از ابراز هم‌دردی شایسته نیز محرومیم جز تحسر و تاسف باقی نگذاشت؛ و حالا باید باور کنیم‌که دیگر لبخند فرزانگی و رفتار باوقار او را نخواهیم دید. "

بنیاد سینمایی فارابی هم نوشته است: «سینمای ایران، امروز «کامبوزیا پرتوی» فیلمنامه‌نویس و کارگردانان دوست‌داشتنی را از دست داد. هنرمندی که چشمانش شور زندگی و رنگ عشق داشت و تا لحظه آخر عمر، به مرگ فکر نکرد و همچنان در اندیشه خلق تازه بود.»

مجید برزگر کارگردان و فیلمنامه نویس در این باره در پستی اینستاگرامی نوشت: "بدرود کامبیز جان. قلندر و شیدا و پرشور سینما و رفاقت. رفیق بحث‌های بی پایان و شب‌های دراز. بدرود. چقدر لحظه‌های خوب دادی به ما در سینما و زندگی. بغض اگر امان دهد باز بگویم بدرود."

محسن تنابنده بازیگر سینما هم نوشته است: "کامبوزیای عزیزم، رفیق جان، خداحافظ"

سعید آقاخانی بازیگر و کارگردان هم در پستی کوتاه نوشت: «چه حیف ... این مردم و بچه‌های این مملکت به ذهن زیبای تو نیاز داشتن ... جات برای همیشه خالی میمونه. روحت شاد.»

بازیگران، فیلمسازان و هنرمندان دیگری نیز پیام‌های تسلیتی در این باره منتشر کرده‌اند. کامیون آخرین اثر کامبوزیا پرتوی کارنامه پربار کامبوزیا پرتوی

کامبوزیا پرتوی متولد سال ۱۳۳۴ در شهر رشت بود. پرتوی تحصیلاتش را در دانشکده هنر‌های دراماتیک سابق (دانشکده سینما و تئاتر) دانشگاه هنر ناتمام گذاشت.

پرتوی فعالیت هنری خود را با ساخت فیلم‌های کوتاه در سینمای آزاد دماوند آغاز نمود، بعد از مدتی نخستین فیلم بلند داستانی‌اش را با نام عینک برای شبکه دوم تلویزیون ساخت و کارگردانی در سینمای حرفه‌ای را با فیلم "ماهی" تجربه کرد.

فیلمی که در عرصه بین المللی هم درخشش داشت. در سال ۱۳۶۶ فیلم ماهی جایزه‌های معتبری، چون بهترین فیلم جشنواره فیلم جیفونی ایتالیا و بهترین فیلم آدلاید استرالیا را بدست آورد.

پرتوی با وجود اینکه حوزه‌های مختلف سینما فعالیت داشته، اما بیشتر به عنوان یک فیلمنانویس درجه یک شناخته می‌شد. او کارگردانی چندین فیلم را هم در کارنامه خود دارد؛ که آخرین آن "کامیون" است که سال ۹۶ ساخت.

پرتوی سابقه همکاری با همه بزرگان سینمای ایران را در کارنامه خود دارد. او در ساخت "خانه دوست کجاست" با عباس کیارستمی همکاری کرد.

در نگارش فیلمنامه "دایره" و "پرده" ساخته جعفر پناهی حضور داشت.

فیلم نامه محمد رسول الله را با مجیدی مجیدی و حمید امجد نوشت.

فیلمنامه چهار اثر رسول صدرعاملی یعنی "من ترانه ۱۵ سال دارم"، "دیشب باباتو دیدم آیدا"، "شب" و "هرشب تنهایی" کار اوست.

فیلمنامه "شیرک" را برای داریوش مهرجویی، "قطعه ناتمام" را برای مازیار میری، "ایستاگاه متروک" را برای علیرضا رئیسیان، "خیابان‌های آرام" را برای کمال تبریزی، "برخورد" را برای سیروس الوند و "فراری" را برای علیرضا داوود نژاد نوشته است.

پرتوی فیلمنامه‌هایی را نیز خود کارگردانی کرده که عبارتند از "ماهی"، "گربه آوازه خوان"، "گلنار"، "بازی بزرگان"، "ننه لالا و فرزندانش"، "افسانه دو خواهر" و "کامیون".

فیلمنامه‌های او چهار بار توانستند سیمرغ جشنواره فیلم فجر را کسب کنند، که از این جهت او رکورددار است، فیلمنامه‌های "من ترانه ۱۵ سال دارم"، "کافه ترانزیت"، "فراری" و "کامیون". او همچنین دو جایزه بهترین فیلمنامه از جشن خانه سینما را برای فیلم‌های قطعه ناتمام (مازیار میری) و کافه ترانزیت از آن خود کرد.

پرتوی برای کارگردانی کافه ترانزیت جایزه جشنواره بین‌المللی فیلم مار دل پلاتا و جایزه فیپرشی جشنواره بین‌المللی فیلم داکا را دریافت کرد.

کامبوزیا پرتوی در فیلم‌هایی مثل آدم (رضا کاهانی)، شبانه‌روز و پنج ستاره مشاور کارگردان و در فیلم‌هایی مثل شب یلدا (کیومرث پوراحمد)، یک شب، سه زن (منیژه حکمت) و سوت پایان (نیکی کریمی) مشاور فیلمنامه بوده‌است.

طرح اولیه فیلم "گروهبان" سخاته مسعود کیمیایی از اوست.

او نویسنده سریال مشهور "گل پامچال" هم بوده است. سریالی که در سال ۱۳۷۰ از تلویزیون ایران پخش شد و تا مدت‌ها اثرماندگار تلویزیون به حساب می‌آمد. این سریال هنوز در ذهن بسیار از مردم مانده است.

پرتوی داوری چندین جشنواره در سینمای ایران را هم برعهده داشت، اما به دلیل اینکه همیشه خود فیلمی در جشنواره‌ها داشت، کم‌تر به عنوان داور انتخاب می‌شد.

کامبوزیا پرتوی و همسرش نسرین مرادی

کامبوزیا پرتوی از جمله فیلمسازان بسیار کم حاشیه و پرکار سینمای ایران بود. او دو بار ازدواج کرد، ابتدا با فرشته صدرعرفایی بازیگر مشهور سینما که این ازدواج دوام نیافت.

سال ۹۶ نسرین مرادی بازیگر فیلم "کامیون" اعلام کرد که با پرتوی ازدواج کرده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: دستور پخت کامبوزیا پرتوی سینما کرونا کامبوزیا پرتوی سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۷۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند (فیلم)

 

 

 

منبع : فرارو

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مجید و آقا معلم قصه‌های مجید پس از ۳۴ سال (فیلم) لحظاتی تماشایی از نفس بازغی در پشت صحنه گناه فرشته (فیلم) طعنه سنگین سید جواد هاشمی به مهران رجبی (فیلم)

دیگر خبرها

  • کارنامه سه ساله به روایت اعضای شورای شهر اصفهان
  • کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند (فیلم)
  • جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» کریستوفر نولان در شماره جدید فیلم نگار
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار
  • (ویدیو) کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند
  • کتاب کامبوزیا خط مقاومت در ایران را نشان می‌دهد
  • رکوردشکنی شمس و مولانا در سینمای ایران؛ «مست عشق» نیامده از ۵ فیلم سبقت گرفت
  • رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران