Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کامبوزیا پرتوی سینماگری که صبح امروز درگذشت، یکی دیگر از نام‌هایی بود که تا همیشه دریغ و افسوس از دست دادنش به خاطر ویروس منحوس کرونا در سینمای ایران ماندگار خواهد شد. او که در مقام کارگردان فیلم‌های محبوب کودکان دهه شصتی مثل «گلنار» و «گربه آوازه‌خوان» را کارگردانی کرده در جایگاه فیلمنامه‌نویس هم فیلمنامه آثار مهمی مثل «من ترانه ۱۵سال دارم» و «فراری» و «کافه ترانزیت» و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را به رشته تحریر درآورده است. 

در این جایگاه کامبوزیا پرتوی بیشترین همکاری را با رسول صدرعاملی داشته است و به جز «من ترانه ۱۵سال دارم» در نگارش فیلمنامه «دیشب باباتو دیدم آیدا»، «شب» و «هر شب تنهایی» هم با این کارگردان مطرح سینمای ایران همکاری داشته است. همکاری موفقی که از پس یک رفاقت قدیمی به وجود آمده است.

صدرعاملی در گفت‌وگوی کوتاهی با خبرآنلاین با بیان این نکته که به خاطر غم از دست دادن این رفیق قدیمی چندان شرایط صحبت کردن ندارد، درباره ویژگی‌های این سینماگر پیشکسوت گفت: کامبوزیا پرتوی در سینمای ایران یکه‌تاز بود. چه زمانی که می‌نوشت و چه زمانی که فیلم می‌ساخت؛ تمام فیلم‌هایش را با هدف روی پرده می‌برد و هیچ گاه فیلمی را باری به هر جهت و بی‌هدف نساخت و فیلمنامه‌ای را بی‌جهت ننوشت، چون پشت تمام کارهایش انگیزه‌های جدی‌ای خوابیده بود که با یک کاراکتر طناز و خلاق در عرصه صحنه‌پردازی و لحظه‌پردازی درآمیخته بود.

کارگردان «من ترانه ۱۵سال دارم» در یک جمله ویژگی مهم کامبوزیا پرتوی به عنوان فیلمنامه‌نویس را اینطور بیان می‌کند: او در پیدا کردن انواع لایه‌های مختلف درام در یک قصه و حتی در یک پلان، به شکل حیرت انگیزی نبوغ داشت.

بیشتر بخوانید: 

کامبوزیا پرتوی بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت

رسول صدرعاملی در ادامه با بیان اینکه کامبوزیا به شدت آدم بی‌حاشیه و سر به‌زیری بود، گفت: معلوم است که ما فیلمنامه‌نویس خوب زیاد داریم. برای مثال آقای تقوایی درجه یک هستند اما مثلا ایشان برای کارهای خودشان می‌نویسند، اما کامبوزیا به غیر از چند فیلمی که سال‌ها پیش برای خودش ساخت، در دیگر موارد همیشه همراه دیگران بود و تا جایی که می‌شد به هر کسی که می‌توانست با او همراه و همسو باشد کمک می‌کرد تا فیلمنامه‌ای که برایش نوشته بود، جان بگیرد و فیلمنامه بهتر و برتری باشد. 

این کارگردان باسابقه سینمای ایران در ادامه گفت: ما کارهای زیادی باهم انجام دادیم او همیشه همراه بود، همیشه دوتایی با هم کار می‌کردیم و دوستی خیلی زیادی داشتیم، اما ما حتی برای خداحافظی نیز نمی‌توانیم همراه او باشیم. 

کارگردان «هر شب تنهایی» سپس با ابراز تاسف از فقدان این هنرمند گفت: از دست دادن چنین آدمی خیلی خیلی غم انگیز است. غمی که همراه با عصبانیت است و آدم احساس می‌کند ممکن بود این شرایط نباشد، اما هست.

صدرعاملی در ادامه گفت: موضوعی که بسیاری در مورد آن دچار اشتباه شدند، این است که کامبوزیا برای کرونا به بیمارستان نرفت. آنطور که من شنیدم او ده روز پیش به بیمارستان رفت که عمل قلب باز انجام دهد و چون بدنش مقداری ضعیف بود، به او گفته بودند، یک هفته بمان خودت را تقویت کن بعد این عمل را انجام می‌دهیم و قرار بود (چهارشنبه ۲۸ آبان) عمل شود و زمانی که به دکتر مراجعه کرد، متوجه شدند که تب شدید دارد از او تست گرفتند و متوجه شدند که کرونا است.

کارگردان «سال دوم دانشکده من» در پایان گفت: این شرایط شرایط بسیار وحشتناکی است که آدم نمی‌داند چه کاری باید انجام دهد، حتی از تشییع و خداحافظی با این هنرمند بزرگ محروم ماندیم و نتوانستیم یک رفتاری کنیم که شایسته این آدم باشد.

بیشتر بخوانید: 

مجید مجیدی: پرتوی رفت ولی آثار ارزشمند او به جا خواهد ماند

۲۵۸۲۴۵

کد خبر 1459194

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: رسول صدرعاملی کامبوزیا پرتوی ویروس کرونا کامبوزیا پرتوی سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۲۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی شمس و مولانا در سینمای ایران؛ «مست عشق» نیامده از ۵ فیلم سبقت گرفت

آفتاب‌‌نیوز :

 در شرایطی که گیشه سینما‌ها تحت تاثیر اکران دو فیلم کمدی «تمساح خونی» و «سال گربه» قرار دارد، فروش ۱۱ میلیاردی «مست عشق» در دو روز اول اکران نوید یک رقیب جدید برای کمدی‌های در حال اکران را می‌دهد.

مست عشق ساخته حسن فتحی با حضور پارسا پیروزفر و شهاب حسینی اتفاق بی سابقه‌ای را در گیشه رقم زد و موفق شد طی دو روز اول اکران با جذب بیش از ۱۶۰ هزار مخاطب فروشی بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که برای یک فیلم غیرکمدی موفقیتی بزرگ محسوب می‌شود.

پس از سال‌ها این اولین باری است که یک فیلم غیرکمدی موفق به شکستن این رکورد می‌شود، به گونه‌ای که «مست عشق» تنها در دو روز اول اکران توانست خود را به رتبه چهارم فروش کلی سینمای ایران در سال جدید برساند و بالاتر از فیلم‌هایی نظیر آسمان غرب، آپاراتچی، پرویز خان، نوروز و ایلیا در جستجوی قهرمان قرار گیرد.

شهاب حسینی در نقش (شمس تبریزی)، پارسا پیروزفر در نقش (مولانا)، حسام منظور در نقش حسام الدین چلبی (همنشین و شاگرد مولانا)، هانده ارچل در نقش (کیمیاخاتون)، بنسو سورال در نقش (مریم)، بوراک توزکوپاران در نقش سلطان ولد (فرزند بزرگ مولانا)، هالیت ارگنچ (پدر مولانا) و بوران کوزوم در نقش علاءالدین (پسر مولانا) در «مست عشق» بازی کرده اند.

این فیلم برشی از زندگی مولانا و شمس تبریزی در سال‌های ۶۴۰ تا ۶۴۵ هجری قمری می‌باشد که رابطه مولانا با شمس تبریزی، عشقی که مولانا به او داشت، تأثیر فراوان شمس بر زندگی و اشعار مولانا، و عشق او به خدا و عرفان او را به تصویر می‌کشد. 

در جدول فروش سینمای ایران در حال حاضر تمساح خونی به کارگردانی جواد عزتی با بیش از ۱۱۹ میلیارد تومان فروش در آستانه ۲ میلیونی شدن تماشاگران خود است و پس از این فیلم درام اجتماعی «بی‌بدن» با بیش از ۳۰ میلیارد فروش و کمدی «سال گربه» با ۲۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروش در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • نکوداشت اکبر زنجان‌پور همراه با شرم و حیای نوید محمدزاده
  • حادثه تلخ برای مهمان ویژه استقلال که باعث قطع دست او شده است
  • جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» کریستوفر نولان در شماره جدید فیلم نگار
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • (ویدیو) کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند
  • کتاب کامبوزیا خط مقاومت در ایران را نشان می‌دهد
  • رکوردشکنی شمس و مولانا در سینمای ایران؛ «مست عشق» نیامده از ۵ فیلم سبقت گرفت
  • رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران